maanantai 9. tammikuuta 2012

Come to the dark side, we have chocolate

Kuten hyvin selkeästi ilmi on tainnut jo käydäkin, vegaaniksi siirtymisen suurin esteeni on ollut suklaa. Ja nimenomaan maitosuklaa. Ei edes mikään Fazerin Sininen, jota sitäkin pidin liian kitkeränä, vaan korkeintaan Punainen. Mieluiten Pähkinärouheinen.. tai suurin rakkauteni, Fazerin Sinivalkoinen.

Kokonaiset viisi päivää kestin täysin ilman suklaata koettaen hillitä makeanhimoani purkkipersikoilla, jotka niin hyviä kuin ovatkin, eivät kuitenkaan ole suklaata. Ongelmaksi tämä muodostuu silloin, kun juuri suklaata tekisi mieli, eikä persikka persikasta muuksi muutu. Siispä kuudentena päivänä jätin Bonvitan riisimaitosuklaahaaveet odottamaan ja marssin lähimpään kauppaan ostamaan elämäni ensimmäiset vegaaniset ja samalla myös kalleimmat suklaani.

Tarkoitus oli tällä elämäntapamuutoksella laihtuakin, mutta tumma suklaahan on vain terveellistä, eikä vaaleampia hintansa vuoksi tule liiaksi syötyä kuitenkaan. Kaupasta tarttuivat siis mukaan aiemmin viikolla suunnitellut Brunbergin tumma suklaa, Pandan Hurmaava Tumma sekä ryöstöhintainen Fazerin Wienernougat.


Ensimmäisenä kokeiluun päätyi joukon tummin, Brunbergin suklaalevy kaakaopitoisuudella 53 %, joka tuntui verrattain alhaiselta, mutta maitosuklaisiin tottuneelle silti melko arveluttavalta. Kääreestä kuoriutui pelottavan kauniin tumma levy. Yllättäen suklaa osoittautui kuitenkin ei vain syötäväksi, vaan jopa omalla tavallaan hyvänmakuiseksi sellaiseksi. Totuttelua vaatisi, mutta pelko suklaattomasta loppuelämästä haihtui siihen paikkaan ja toivo vain kohosi, kun seuraavana vuorossa oli Pandan ihanasti nimetty Hurmaava Tumma kaakaopitoisuudella 49 %. ”Tumma kuin kaakaopapu tropiikin yössä” lupaili kääreen mystinen kuvaus, vaan luoja, miten hyvää suklaata se kätkikään sisälleen! Maun puolesta puhunee kuvaushetkellä jäljellä olleet kaksi riviä, joista tätä kirjoittaessa mennyt on jo toinen.

Kuulun siihen ilmeisen pieneen joukkoon suomalaisia, joka ei koskaan ole maistanut Fazerin Wienernougatia. Nythän siis toki olen minäkin ja tykkäilin kyllä. Suklaaksi tätä ei voi sanoa, vaan mieleen tuli lähinnä Maraboun Dubbel Nougat. Hyvää sekin, mutta tällaisia menee jo melko järeään makeanhimoon. Tällä hinnalla, harvemmin. Kiva kuitenkin, että löytyy vegaanina (suoraan sanoen olin melko yllättynyt, Fazer sentään..) ja näitähän voi pitää vaikka joulusuklaina, sellaisena harvinaisena herkkuna.

4 kommenttia:

Lemmi kirjoitti...

Brunbergin tummasuklaa tuli tutuksi minulle jo n. 10 vuotta sitten kun pikkusisarelleni iski maitoallergia. Se on kyllä pirun paljon parempaa kuin esim. fatserin sininen jota olen aina kammoksunut ällön makeana. Wienernougat on kyllä suuri rakkauteni ♥ Vinkkinä, Lidlistä saa muuten tosi hyviä tummiasuklaita ja edullisesti kaiken lisäksi! Täältä sait lukijan, jatka samaan malliin ;) t. vegaani jo reilu 3kk kasvissyöjä 6v

Vegaaniksiko kirjoitti...

Kiitos vinkistä, täytyypä suunnata Lidliin lähiaikoina. :) Kiitos myös liittymisestä ensimmäiseksi blogini viralliseksi lukijaksi!

nonnis kirjoitti...

Jos alkaa maitoista suklaata tekemään mieli, kannattaa kokeilla tätä: http://vegetukku.fi/tuotteet.html?id=9/93

Myös Plamil-merkillä on hyviä, "vaaleampia" suklaita.

Vegaaniksiko kirjoitti...

Kiitos vinkistä, laitoinkin tilauksen heti menemään. :)