perjantai 27. tammikuuta 2012

Maitoteollisuuden illuusio

Animalia: ”Lypsylehmät eivät yleensä saa hoitaa omia jälkeläisiään, vaan emo ja vasikka erotetaan usein heti tai viimeistään pari vuorokautta poikimisen jälkeen. Sekä emä että vasikka kärsivät erottamisesta: emällä on synnytyksen jälkeen voimakas tarve hoitaa vasikkaansa ja vasikalla puolestaan tarve imeä emäänsä ja olla sen seurassa. [..] Luontaisesti emo vierottaisi vasikan asteittain noin 8-11 kuukauden iässä.”


Nämä toimivat maitotuotteet jättäessäni 
suklaahimon hillitsijöinä. Voi rakkaus.

3 kommenttia:

Lemmi kirjoitti...

Lehmillä on todella sympaattiset ja viisautta täynnä olevat silmät. SIinä ei ole itku kaukana kun lehmien luona vierailen.. Vasikoiden pitäisi saada kokoa samanlainen lapsuus kuin meidänkin, vaikka sen kuuluisikin kestää "vain" sen 10kk eikä muutaman päivää.. Aletaan samantien vieroittamaan vanhempia lapsista parin viikon jälkeen syntymästä niin eiköhän ihmiset tajuaisi asian oiken laidan.

Anonyymi kirjoitti...

kannattaisi käydä suomalaisella maatilalla ihan itse katsastamasa se lehmien tilanne. miksi levittää tuollaista kauhupropagandaa?

Vegaaniksiko kirjoitti...

Kerro toki, mikä osa tästä on mainitsemaasi "kauhupropagandaa"? Olen itse asiassa käynyt useammallakin suomalaisella maatilalla ja kyllä, aivan itse nähnyt "sen lehmien tilanteen". Jos kauhupropagandalla viittaat juuri tähän tekstiin, osoita maitotila, jossa vasikoita ei lainkaan eroteta emoistaan, sillä mieluusti tällaisen paikan omin silmin näkisin.