torstai 12. huhtikuuta 2012

3 kuukautta

Niin se aika vaan kuluu, että takana on jo kolme ja päälle lähes puoli kuukautta vegaania eloa. Suurelta osin veganismista on tässä ajassa tullut arkea, joka kulkee eteenpäin sen kummemmin aaltoja tekemättä. Jokainen aamu alkaa B-vitamiinilla, Keijulla ja Tartexilla voidellulla ruisleivällä ja täysmehulla. Iltaisin olen laittanut salaattia, hernekeittoa, perunoita ja soijarouhekastiketta (GoGreenin ruokakerma havaittu jopa paremmaksi kuin eläinperäinen vastineensa), perunakeittoa soijarouheella ja vihanneksilla tai tummaa makaronia paistetulla sipulilla ja soijarouheella. Jos kuulostaa melko yksitoikkoiselta niin sitä se luultavasti onkin. Olen kausisyöjä, joten saatan pupeltaa samaa ruokaa vaikka kuukauden päivät läpeensä. Ruokavalion laajentaminen uusilla tuotteilla käy nykyään melkoisen vainoharhan kautta, sillä tuntuu, ettei sellaista tuotetta olekaan, johon olisi mahdotonta lisätä maitoa, kananmunaa tai väriaineita. Mutta hiljaa hyvä tulee.


Say cheese! –tekstin kommentteihin sain vinkin Cheezlystä, jota saa tavan ruokakaupoista, mutta johon en aiemmilla yrittämillä ollut törmännyt. Ei ihmekään, sillä tätä ei meillä päin jostain syystä ole sijoitettu samaan paikkaan muiden vegaanisten juustojen kanssa, miksi lie. Kiitin vinkin saatuani ja kiitän nyt tuotetta kokeiltuani uudelleen, sillä tämähän on sulaa parhautta! Ensimmäinen kimpale kului ruisleivän päälle lämmitettynä grillimausteen ja tillin kanssa mennen niin lähelle oikeaa juustoa, että kaikki mielessäni kalvanut ikävä kaikkosi siihen paikkaan.

Maitosuklaanhimoon leivoin hyvän aikaa tuota edellisen reseptipostauksen mukaista vegaanista suklaakakkua, joka on uponnut maitoista esikuvaansa paremmin jopa skeptisempiin sekasyöjiin. Itsellä on leivosten kohdalla kohtuus hieman hakusessa, joten tämän kuun alusta aloitettu elämäntaparemontti laittoi kaiken leipomisen ansaitulle tauolle. Ikävä kyllä ankeampi rajoitetumpi ruokavalio on tuonut aivan uudella tapaa takaisin mielitekoja myös epävegaanisiin ruokiin. Ei liiaksi arkea, jottei jotain haastettakin..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei jee!

Kiva kuulla, että Cheezly maistuu!
Muista kokeilla myös perusmaun lisäksi muitakin makuja!
Mm. Mozzarella on erityisen hyvä! Tykkään siitä jopa enemmään kuin perus Cheezlystä (:

Vegaaniksiko kirjoitti...

Laitetaan kokeiluun. :)