perjantai 6. huhtikuuta 2012

Akuuttiin maitosuklaanhimoon

Allekirjoittanut aloittaa nyt elämäntaparemontin, joka sulkee leipomisen pois kuvioista, mutta jottei tämä täysin pääse unohtumaan, niin tässä itselle talteen ja miksei muillekin kokeiluun suussa sulavan suklaakakun resepti, joka on yhdistelmä lapsuudenystävältäni saatua ätläkkäohjetta, Chocochilin suklaaruutuja ja lukuisia eri kokeiluja:


Vegaaninen suklaakakku

150g margariinia
3dl sokeria
2,5dl soijamaitoa
n. 1dl soijavanukasta tai jogurttia *
65g tummaa suklaata sulatettuna **

5dl vehnäjauhoja
3rkl vaaleaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
3/4tl ruokasoodaa

päälle:
50g margariinia
3rkl vaaleaa kaakaojauhetta
7rkl vasta keitettyä kahvia
500g tomusokeria

1) vaahdota kulhossa sokeri ja juoksevaksi sulatettu margariini
2) kaada kattilaan soijamaito ja paloiteltu suklaa, sulata miedolla lämmöllä
3) lisää kulhoon sulatettu suklaa, soijamaito ja vanukas/jogurtti
4) sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kulhoon, vatkaa tasaiseksi
5) kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan 
(meillä käytössä 20cm x 30cm) ja paista 200 asteessa n. 20min
6) sekoita kuorrute ja levitä hetken jäähtymässä olleen kakun päälle
7) anna kakun asettua jääkaapissa ja leikkaa paloiksi kuorrutteen jähmetyttyä
8) parhaimmillaan kakku on vasta useamman tunnin jälkeen, joten malta!

* parhaaksi havaittu Alpron 125g suklaavanukas
** puolikas Pandan Hurmaava Tumma

2 kommenttia:

Lemmi kirjoitti...

Voi mums nams toi kuulostaa tosi hyvältä ja kauhea himo tuli tohon.. Pakko kai se on kokeilla ;)

Vegaaniksiko kirjoitti...

Kiva kuulla, toivottavasti maistuu! :)